Machiajul de vara

 Machiajul de vara

Odată cu venirea verii și, implicit, a caniculei, trebuie să acorzi o atenție deosebită cantității de make-up pe care o folosești.

Pentru că temperaturile ridicate fac pielea să transpire și machiajul să se topească și să migreze de pe față, aud foarte multe femei spunându-mi: „dacă port machiaj pe căldura asta, am impresia că mi se irită tenul, îmi lasă o senzație de disconfort, mi se îmbrânzește fondul de ten pe față, nu pot să-mi retușez machiajul cum trebuie etc”.

Din acest motiv, îți voi da câteva sfaturi ca să arăți bine, chiar dacă trebuie să porți make-up pe caniculă.

1: Apa termală nu trebuie să lipsească de lângă tine. De fiecare dată când simți că make-up-ul tău se topește sau că transpiri, pulverizează puțină apă termală. Asta o să te ajute să treci peste situația incomodă în care te afli.

2: Produse rezistente la apă. Există mascara, creioane, rujuri, tușuri și….cam tot ce ți-ai dori pentru a realiza un make-up frumos și rezistent la transpirație și temperaturi ridicate.

3: Pudră. Sunt îndrăgostită de ea, pentru că m-a scos din încurcătură de fiecare dată. Aplicată în cantități reduse, ea absoarbe atât grăsimea, cât și transpirația. În plus, fixează și fondul de ten pe față, pentru o rezistență cât mai mare.

Iată un exemplu de make-up de vară: arată bine și nici nu îți vei simți fața  încărcată.

În primul rând, se aplică o cremă de zi, cu factor de protecție ridicat și foarte hidratantă. Dacă ai un ten frumos, care nu are nevoie să fie acoperit în totalitate, atunci poți să combini o parte din crema de zi, cu fondul de ten. În felul acesta, vei obține o peliculă foarte fină de fond de ten. Aplică un strat foarte subțire de pudră, doar în zonele în care îți transpiră fața (pentru un ten normal-mixt, poți să aplici pe frunte, nas, zona de deasupra buzei superioare, bărbie). Folosește un fard de obraz bronz, ușor irizat, atât pe pleoape, cât și pe pomeți. Dacă îți dorești să-ți conturezi ochii, poți să folosești un creion rezistent la apă sau chiar un tuș (cu mențiunea că, de obicei, acesta se poartă seara). Aplică o mascara rezistentă la apă, un gloss super hidratant și ești gata. Poți să stai liniștită, ai un make-up de invidiat, care nu o să migreze și nici nu o să îți lase senzația de „față încărcată”
By : Simina B